Vaarwel 6% BTW op nieuwbouw?

Vaarwel 6% BTW op nieuwbouw?

De 6% BTW-regel op afbraak en heropbouw biedt een aanzienlijk financieel voordeel voor nieuwbouwprojecten. Helaas komt deze regel na 2024 te vervallen voor projectontwikkelaars. Dit betekent dat je snel moet beslissen als je nog wilt profiteren van deze 15% BTW-korting.
 

Wat betekent dit voor jou? 

Als je kiest voor een nieuwbouwappartement van een projectontwikkelaar en dit je enige eigen woonst is, betaal je tot eind 2024 slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21% BTW. Zo'n verschil in percentage maakt op de eindprijs van een appartement natuurlijk een groot verschil. Ter illustratie:

Stel, je koopt een appartement bij De Bonnefant met een waarde van €300.000. Met de 6% BTW-regel betaal je slechts €18.000 aan BTW in plaats van €63.000. Dat is een besparing van maar liefst €45.000, ofwel 12,3% van de totale aankoopprijs! Met zo’n bedrag weet je vast wel wat te doen.

Belangrijke data om in het oog te houden:

Om zeker te zijn van de 6% BTW, moet het compromis getekend zijn vóór 1 september. De akte moet namelijk verleden worden voor het einde van het jaar. En dat proces gaat doorgaans een 4-tal maanden over.
 
Nu kopen betekent niet alleen profiteren van deze aantrekkelijke BTW-regel, maar ook een laatste kans om te investeren in een kwalitatief nieuwbouwproject bij De Bonnefant. Onze appartementen bieden modern comfort, energie-efficiëntie en een aantrekkelijke locatie. Bezoek ontdek.debonnefant.be voor meer informatie over onze beschikbare appartementen en ontdek jouw droomwoning.
 
Grijp deze kans en bespaar aanzienlijk op je nieuwe thuis!
 
Verlaagd btw-tarief: 6% ipv 21%
Lees meer
Bezoek ons modelappartement
Maak een afspraak
Download onze brochures
Download